Günlük aktif kullanıcı sayısı 1 milyarı aşan Facebook’un, daha küçük işletmelerin işlerini artırmak için sosyal medyayı daha fazla kullanması mantıklı bir durum. Her tür işletme için pazarlama stratejisinde Facebook reklamını dahil etmenin büyük faydaları var:
1- Hedef Kitlenizi Ayarlama
Facebook İşletme sayfanız büyüdükçe hedef kitlenizi çeşitli yollarla tanıyıp geliştirebilirsiniz. Facebook Insights gibi pratik bir araç sayesinde işinize son derece faydalı olabilecek birçok bilgi edinebilirsiniz. En etkili yayın zamanınızı, ulaştığınız demografik özellikleri (cinsiyet ve yaş dahil) ve lokasyonlarını görebilirsiniz. Ayrıca, paylaşımlarınızdaki etkileşim seviyelerine bakarak hedef kitlenizin ne tür konular hakkında okumayı sevdiğini anlayabilirsiniz.
2- İlişkileri Güçlendirme
Facebook sayfanız yüzü olmayan bir markadan daha fazlası haline gelme ve hedef kitlenizle etkileşim kurma şansı verir. Yorum ve mesajlara hızlı yanıt vererek güvenilir bir kaynak olarak marka itibarınızı artırabilirsiniz. İşletmenizin çevrimiçi kişiliğini geliştirmek, mevcut müşterilerinizin ilgisini korumanıza ve yeni müşteriler çekmenize yardımcı olacaktır.
3- Google Sıralamalarınızı Artırma
SEO açısından Facebook markanızın webde görünürlüğünü ve marka farkındalığınızı artırarak katkıda bulunur. Halka açık bir işletme sayfası oluşturunca yayınladığınız herhangi bir bağlantı arama motorları tarafından alınabilir. Bu yüzden platformu belirli ürün sayfalarına veya blog yazılarına bağlantı vermek için kullanın. Mucizeler yaratmayabilir, ancak az da olsa yardımcı olabilir.
4- Markanızın İtibarını Şekillendirme
İşletmeniz için kendi facebook sayfanızın olması, hedef kitlenize markanızı tanıtmak için başka bir yoldur. Web siteleri, insanların rahatça gezinebileceği bir halka açık bir sayfa sağlar ve işletmenizin ne hakkında olduğuna dair daha kişisel bir his verir. Ancak, işletme ve müşterilerin arasındaki samimiyet, Facebook’un itibarınıza yardımcı olabileceği tek yol değildir.
Olumlu değerlendirme ve yorumlar için Facebook’un kullanıldığını duymaktan hoşlanıyoruz ancak bu aynı zamanda olumsuz görüşlerin de ifade edilebileceği anlamına gelir. Örneğin insanların şikâyet ettiği ancak viral hale gelen sosyal medyada bazı şirketlerin gerçekten kötü durumda olduğunu gördük ve duyduk. Bunun önüne geçemeyebilirsiniz, ancak sosyal medyada profillerinizi yakından izlediğinizden emin olabilirsiniz. Şikayetleri hızlı ve profesyonel şekilde ele alın. İnsanların satın almak isteyecekleri bir işletme olarak itibarınızı sürdürmek için iyi veya kötü olsun, yorumlara ve mesajlara düzenli olarak yanıt vermek avantajınıza olacaktır.
5- Etkileşimi Sürdürmek ve Artırmak
Müşterilerinizle ilişki kurmanın faydalarından bahsettik ve bunu yapabilmek için etkileşimi ve iletişimi sürdürmek gerekir. Küçük bir işletme yönetmek her gün gönderi paylaşmak için bir departmana sahip olmadığınız için zor olabilir. Ancak, Facebook’un kullanışlı zamanlama aracı sayesinde, içerik ve gönderileri ileriye dönük olarak günler, haftalar ve aylar bazında planlayabilirsiniz.
6- Teklifler ve Etkinlikleri Tanıtma
Birçok küçük işletme gibi, etkinliklerinizin ve tekliflerinizin istediğiniz ilgi ve etkileşim düzeylerine ulaşamadığınızı fark edebilirsiniz. Facebook size bu konuda da yardımcı olabilir. Kolay bir şekilde etkinlikler oluşturmanıza ve tanıtmanıza olanak sağlar.
Etkinliklerinize istediğiniz herkesi davet edebilirsiniz, ancak Facebook, size henüz takip etmeyen ilgili kişilere etkinliğinizi önermek veya tavsiye vermek için veri eklemenizi de sağlar. Sosyal medya sitesi, insanları belirli bir sayfaya yönlendirebilen bir çağrıya yönlendirme düğmesi de sağlar.
7 -Reklam Verimliliğini Artırma
Facebook’un hedefleme yeteneği, onu reklam platformu olarak çok etkili kılan şeylerden biridir ve bundan dolayı bu fırsatı kaçıramamalısınız. Hedef kitlenizi net bir şekilde belirledikten sonra, sitenin reklam araçlarını kullanarak daha fazla insana ulaşabilirsiniz. Reklam kurulumları ilgi alanlarına, yaşa, cinsiyete ve konuma göre hedef kitlenizi net bir şekilde belirleyebilmenizi sağlar. Bu sayede reklamınızın dolaşımını işinizle ilgili kişilere göre ayarlayabilirsiniz. Bu konu etkileşiminizi maksimize ederken, reklam harcamalarınızda israf olmamasını da garanti eder.
Pingback:Mark Zuckerberg’in Yeni Yapay Zeka Girişimleriyle İlgili Açıklaması - Gezgin Ajans ®
Pingback:Meta, Reklam Geliri Paylaşım Sistemi Geliştiriyor - Gezgin Ajans ®