Dünyada gerçekleşen toplam e-ticaret satış hacmi 27 trilyon doların üzerine çıktı. Pastanın hızlı bir şekilde büyümesi ile birlikte, oyuncu sayısı ile birlikte rekabette artmaya başladı. İşletmelerin pastadan daha fazla pay almak istemesi ya da dijital dünyada var olmaya çalışması için rekabet üstünlüğü en önemli konulardan biridir.
Pandeminin katalizör etkisi gösterdiği e-ticaret; maruz kaldığı evrim sonrasında başka bir boyuta dönüştü. Pazar yerlerinin ortaya çıkması, teknolojinin gelişmesi, hızlı entegrasyon süreçleri ve daha bir çok yeni yaklaşım sayesinde, işletmeler çok daha hızlı bir şekilde dijitalde görünür hale gelebiliyor. Birçok firma, hızlı entegrasyon süreçleri sayesinde kendine bu dünyada yer bulmaya başladı. Hepsiburada, Trendyol, n11, Amazon Türkiye ve diğerle platformlarla e-ticaret süreçleri hem satın alan taraf hem de satıcı taraf için büyük ölçüde sorunsuz hale geldi.
Şahıs şirketlerinden küresel firmalara kadar geniş ölçekte işletme, dijital dünyada satış yapıyor. Oyunun kuralları dijital dünyada görece daha adil olabiliyor. Bu durum sayesinde, küçük işletmeler de çok büyük potansiyele sahipler ve şaşırtıcı sonuçlar elde edebiliyorlar.
Firmaların en büyük mağazası haline gelen e-ticaret sitesinin, rakiplerine göre daha başarılı olması için objektif bir şekilde rakip analizi yapması gerekir. Veri olmadan doğru stratejiyi oluşturmak çok zor. Doğru veriye ulaşmak için çeşitli analizlerin yapılması gerekir.
Rehber niteliğindeki bu yazı sayesinde, e-ticaret sektöründe daha görünür ve başarılı olmak için önemli adımlardan biri olan rakip analizinin nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.
E-ticaret Rakip Analizi Nedir?
E-ticaret dünyasındaki rakip analizi, işletmelerin çeşitli faktörlerde kendilerini rakipler ile kıyasladığı bir tekniktir. Fiyatlandırma, rakiplerin hizmet teklifleri, rakiplerin pazarlama stratejileri, rakiplerin sosyal medya stratejileri ve çok daha fazlası rakip analizi içerisinde yer alır.
Ürünler, pazarlama, strateji üzerine gerçekleşen rekabetin doğru şekilde değerlendirilmesi için bu araştırmanın yapılması gerekir. Rakiplerin güçlü ve zayıf yanlarını ortaya çıkarırken hem matematiksel hem de strateji bazlı kompleks bir araştırma yapmak gerekir. Belirlenen değerler üzerinden işletmenizin hangi konularda ne kadar rekabetçi seviyede olduğu belirlenmiş olur.
Rakip analizi ile elde edilen veriler ışığında, e-ticaret işletmeleri, sektördeki fırsatları, güçlü yönleri ve sahip olduğu tehditleri öğrenmiş olur. Son olarak, rakiplerin bir adım önüne geçmek için elde edilen veriler sayesinde, doğru strateji gerçekleştirilebilir.
Rakip Analizi Yapmanın Faydaları
Farklı pazarlama stratejilerine ve hedeflemesine sahip e-ticaret firmaları bulunmaktadır. B2C, C2C ve B2B e-ticaret siteleri, yapacakları rakip analizi sayesinde aşağıda sıralanan konularda avantaj sağlamış olur.
[spoiler title=’B2C ‘]B2C = Business To Customer → Kurumsaldan Müşteriye[/spoiler] [spoiler title=’C2C’]C2C = Customer To Customer → Müşteriden Müşteriye[/spoiler] [spoiler title=’B2B’]B2B = Business To Business → Kurumsaldan Kurumsala[/spoiler]
Farklı Kılan Yetenekleri Öğrenin
Topladığınız veriler sayesinde, rakiplerin ürün ve hizmetlerini, pazarlama ve büyüme stratejilerini öğrenebilirsiniz. Kendi ürün ve hizmetlerinizle pazarlama ve stratejilerinizi karşılaştırabilir nasıl daha iyi olabileceğinizi ya da nelerle daha iyi olduğunuzu tespit edebilirsiniz.
Sahip olduğunuz güçlü yönleri tespit ederek, bu konularda lider kalmayı hedefleyebilirsiniz. Bu sayede, müşterileriniz tarafından tercih edilmeye devam etmiş olursunuz.
Rakip analizi yapılması tespit edilen konularda daha iyi olmanızı zorlayacaktır. Daha rekabetçi fiyatlandırma, daha hızlı teslimat, farklı kampanyalar ve diğer yaklaşımlar ile bir adım öne geçmek mümkündür.
Daha etkin ve stratejik bir satış yaklaşımı
Rakip analizi ile müşterilerin sizi neden tercih etmediğini ya da daha az tercih ettiğini öğrenebilirsiniz.
Rakipleri öne çıkaran faktörler şöyle olabilir;
● Rekabetçi fiyatlandırma,
● Çok hızlı teslimat,
● Mükemmel müşteri ilişkileri ve desteği,
● Sipariş takip süreci,
● Yüksek kaliteli ürün ve hizmet,
Rakiplerin satış yaparken kullandığı ve onları farklı kılan konuları tespit ederek, eksik kalan yönlerinizi kapatabilirsiniz. Rakiplerin uyguladığı pazarlama yaklaşımını öğrenmek doğru aksiyonu almanızı ve satışları artırmanızı sağlayacaktır. Kendinizi geliştirmek ve rakiplerin açık yönlerini fırsata çevirmek önceliğiniz olmalıdır.
Sektörde yüksek kaliteli ürünlerin daha fazla rağbet gördüğünü tespit ederseniz, üstün kalitede ürün sunan tedarikçiler ile iletişime geçerek farklı segmentlerde ürün satabilirsiniz. Müşterilere daha fazla seçenek sunmak sizi bir adım öne çıkarabilir.
Gelir artışı
Rakip analizi bir defaya mahsus yapılan bir çalışma değildir. Düzenli olarak yapılması gerekir. Sık sık gerçekleştirilecek rakip analizi sayesinde, en son trendleri ve müşterilerin beklentilerini daha iyi tespit edersiniz. İşletmelerin elde ettiği veriler doğrultusunda çevik bir şekilde aksiyon alması da çok önemlidir.
Özgün trendler oluşturmak, güven vermek ve müşteri odaklı olarak süreçleri yönetmek, e-ticaret işletmelerinin tercih edilme sebeplerinde önemli yere sahiptir.
Rakip analizi ile elde edilen sonuçları odağınızı bozmadan kullanmanız çok önemlidir. Her işletmenin farklı hedefleri olabilir. Farklı segmentlere hizmet veriyor olabilirsiniz. Bu açıdan, rakiplere karşı her konuda üstün olmayı beklemek doğru olmaz. Müşteriler karşısında sizi farklı ve üstün kılan yönleri tespit etmek ve bu noktaları geliştirmek sektördeki yerinizi sağlamlaştıracaktır. Bu yaklaşım ile hem mevcut müşterileri korumuş hem de yeni müşteriler elde etmiş olacaksınız.
Toplam e-ticaret hacminin 27 trilyon doları geçtiği ve perakende e-ticaret satışlarının 7 trilyon doları bulacağı bir dönemde, doğru adımları atarak, pastadaki payınızı artırabilirsiniz.
Adım Adım E-Ticaret Rakip Analizi
Rakip analizine başlamak için öncelikli olarak bir kontrol listesine sahip olmanız gerekir. Kontrol listesi üzerinde, hem araştıracağınız hem de geliştireceğiniz başlıklara yer vermeniz gerekir.
Rakip analizi esnasında dikkat etmeniz ve araştırma yapmanız gereken çok sayıda başlık vardır. Aşağıda yer alan başlıklar sayesinde, e-ticaret işletmenizi daha etkili ve başarılı kılabilirsiniz.
Rakip analiz araçlarını ve sistemlerini seçin
Rakip analizini gerçekleştirmek için kullanacağınız aracı seçmek ilk adım olarak karşımıza çıkar. Bu konuda, iki farklı araç ile analizi gerçekleştirerek karşılıklı teyit yapabilirsiniz.
Rakip analizini gerçekleştirmek için en iyi kaynaklar arasında Google tarafından sunulan ücretsiz araçlar bulunmaktadır.
Google Ads anahtar kelime planlayıcı: Hem sizin hem de rakiplerin sattığı ürün ve hizmetler hakkında kullanılan anahtar kelimeleri sunar. Bu bilgi ile web sayfalarında yer alan etiketleri, içerikleri ve başlıkları optimize edebilirsiniz.
Google Trends: Farklı konumlardaki kullanıcıların sahip olduğu ilgi alanlarını tespit edebilir ve piyasaya yön verebilirsiniz. Elde edilen bilgiler ile potansiyel müşterilerin talep ettiği ürün ve hizmetler belirlenebilir.
E-ticaret sitenizin performansını elde edilen veriler ile kıyaslamak için Google Analytics kullanılabilir. En çok aranan anahtar kelimelerde sıralamanızı kontrol edebilir ve rakiplerinize oranla konumunuzu değerlendirebilirsiniz.
Sadece arama motoru araçları ile arama sonuçlarını analiz etmek yerine sosyal medya üzerinde de analiz yapmak gerekir. Sektörünüzdeki en iyi 3 rakibin sosyal medya platformları üzerinde uyguladığı pazarlama stratejileri incelenebilir.
Sprout Social Facebook Rakip Raporu aracı ile mesajların sayısı, içerik formatları (görsel, metin, video…) takipçi etkileşimleri ve bırakılan yorumlar hakkında bilgi alabilirsiniz.
SimilarWeb ve YouTube da veri toplamak, rakiplerin analizi için yardımcı olan araçlardır
Rakiplerinizi tanımlayın
Rakiplerinizi belirleyerek hangi firmalar üzerine araştırma yapacağınızı not alın. Rakipleri belirlemek için aynı sektörde bulunan firmaları kendi bilginize göre, Google üzerinden ve pazar yerleri üzerinden araştırabilirsiniz.
Google üzerinden yapacağınız anahtar kelime aramaları ile aynı sektörde hizmet veren firmaları çıkarabilirsiniz. Bunun yanı sıra, Hepsiburada, Trendyol ve n11 gibi pazar yerleri üzerinde de anahtar kelime araması yapabilirsiniz.
Bu yöntemler sayesinde, rakip firmaları, ürün ve hizmetleri, fiyat politikaları ve pazarlama faaliyetleri öğrenilmiş olur. Firmaların kendi e-ticaret siteleri dışında hangi platformlarda hizmet verdiği de görülmüş olur. Bir ürün kategorisinde, pazar yerlerinde hizmet veren bir firmaya rastlanmadığı takdirde, büyük bir fırsat ile karşı karşıya olunduğu tespit edilebilir.
Sektör ile ilgili yayınlanan resmi raporlar üzerinden pazar payı, pazar lideri ve oranlar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Bu bilgileri alırken, resmi kaynaklardan edinmeye çalışın. Bu sayede, doğru bilgi ile strateji geliştirmiş olursunuz.
Pazar yerleri üzerinde yapacağınız araştırmalar ile firmaların fiyat politikasına ve uygulamış olduğu kampanyalara ulaşabilirsiniz. Rakiplerin tanımlanması için pazar yerleri arama motorundan sonra en çok yardımcı olan platformlardandır. Bunun yanı sıra, kendi sitesi ile pazar yeri arasındaki farkları da dikkate alabilirsiniz.
Ürün tekliflerini belirleyin
Farklı satış kanalları üzerinden hizmet veren rakipleri belirledikten sonra, pazarladıkları ürün ve hizmetleri incelemeye başlayabilirsiniz. Ürün ve hizmetleri analiz etmek için ilk durak olarak kendi e-ticaret sitelerini ziyaret edin. Devamında Hepsiburada, Trendyol ve diğer pazar yerlerindeki mağazaları ziyaret ederek karşılaştırma yapın.
Aşağıda yer alan 4 başlık altında değerlendirme yapılmalıdır;
1. E-ticaret sitesi rakip kontrolü,
2. Rakiplerin ürün ve hizmetlerinin analizi,
3. Fiyat analizi,
4. Pazarlama teknikleri analizi
Rakip analizi yaparken dikkat edilmesi gereken konuları şöyle sıralayabiliriz;
● Rakip firmaların oluşturmuş oldukları ürün açıklamaları ve ayrıntısı
● Rakiplerin eksik kaldığı ürünler (sizin ürün yelpazenize göre)
● Rakiplerin satmış olduğu ürün ve hizmetler sizinkilere ne kadar benziyor?
● Rakiplerin ürünleri incelendiğinde sizin ürünlere göre ekstra sunduğu özellikler var mı?
● Rakiplerin ürün ve hizmetleri ile sizinkiler arasında nasıl bir fiyat farkı var?
● Rakipler, pazarlama kampanyaları olarak, uygun teklifler ya da indirimler uyguluyor mu?
● Rakip web sitelerin satın alma konseptleri, butonları, renk şemaları nasıl?
● Rakip e-ticaret sitelerinin web sayfa yüklenme hızı sizin sitenize oranla ne seviyede?
● Rakip e-ticaret sitelerinin blog sayfaları var mı? Aylık yayınladıkları blog yazıları ne kadar ve hangi konular hakkında? Blog yazıları sıralama olarak nerede çıkıyor?
Yapılan analizler ile rakipleriniz arasındaki ürün ve hizmet farklılıklarını belirleyin. Az önce bahsettiğim soru ve başlıkların cevaplarını oluşturacak tablolar oluşturun. Ürün ve hizmetlerin analiz edilmesi size; onları müşterilere nasıl pazarlamanız ve geliştirmeniz gerektiğini öğretecektir. Aynı sektörde yer alan firmalardan birçok konuda yeni taktik öğrenebilir ve sektör liderlerinin oluşturduğu farklılaşmayı tespit ederek kendinizi geliştirebilirsiniz.
Pazarlama stratejisini analiz edin
Rakip e-ticaret firmaları tarafından uygulanan pazarlama stratejilerini takip ederek, onların nasıl yeni müşteri kazandığını, web sitelerine trafik oluşturduğunu, sosyal medyadan nasıl etkileşim ve dönüşüm elde ettiklerini ve çok daha fazlasını öğrenebilirsiniz.
Web sitenize olan organik trafiği artırmak için doğru SEO çalışmalarının yapılması gerekir. Organik trafik uzun vadede elde edilen, bununla beraber görece kalıcı olan trafiktir. Uzun vadeli ücretsiz trafik elde etmek, pazarlama faaliyetlerinde harcanan bütçeden büyük oranda tasarruf yapmanızı sağlar. Satış gelirlerini artıran SEO çalışmalarını, marka farkındalığı çalışmalarını ve diğer pazarlama faaliyetlerini rakipleriniz sayesinde geliştirebilirsiniz.
“Gezgin Ajans’ın sunmuş olduğu SEO çalışmaları ile uzun vadede başarı getiren bir yolculuğa çıkmak ister misiniz? Potansiyelinizi ortaya çıkarmak için dijital dünyada daha fazla görünür olmanız gerekir. Gezgin Ajans profesyonelleri olarak yapacağımız çalışmalar ile e-ticaret sitenize çok daha fazla organik trafik oluşturabilirsiniz.”
Rakipler tarafından sunulan yeni ürünlerin nasıl pazarlandığını görebilir ve fikir sahibi olabilirsiniz. Rakiplerin haber bülteni ya da blog yazılarına üyelik yaparak, gelişmeleri anında öğrenmiş olursunuz. Rakipleri takip etmek sizi küçük düşürecek bir durum değildir. Küresel firmalar dahi birbirlerini yakından takip ederek, rekabette geri kalmamaya çalışırlar.
Rakip e-ticaret sitelerinde gerçekleşen müşteri deneyimini yaşamak için bir sipariş verebilirsiniz. Bu sayede, web sitesine girişten ödeme adımına kadar gerçekleşen süreci deneyimlemiş olursunuz.
Rakiplerinizin hangi sıklıkta blog yazısı, sosyal medya gönderisi, bülten e-maili ve SMS mesajları gönderdiğini tespit ederek, optimum iletişim frekansını oluşturabilirsiniz.
Rakiplerin nasıl bir çalışma sergilediğini tespit etmek onları kopyalamak anlamına gelmez. Özgün içerikler ve paylaşımlar oluşturmaya devam edin. Bir firmayı kopyalayarak kendi varlığınızı oluşturamazsınız.
KPI araçları kullanarak performansınızı düzenli bir şekilde takip edebilir ve hedeflerinize ne ölçüde yaklaştığınızı görebilirsiniz.
[spoiler title=’KPI’]KPI= Key Performance Indicator→ Temel Performans Göstergeleri[/spoiler]
Rakiplerinizin elde ettiği trafiğin ne kadarının ücretli ne kadarının organik olduğunu öğrenebilirsiniz. Ahrefs gibi ücretli üçüncü taraf yazılım araçları sayesinde çok derin analitik bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bu bilgiler ışığında rakiplerinizin önüne geçmek için SEO çalışmaları yapabilir ve satış rakamlarınızı artırabilirsiniz.
Sosyal medya varlığını analiz edin
Sosyal medya platformlarının hızlı bir şekilde büyümesi ve büyük güç haline gelmesiyle küçük ölçekten küresel firmalara kadar firmalar ciddi mesai harcamaya başladı. Firmalar, bulunduğu sektöre uygun olan platformlardan hem organik hem de ücretli trafik elde etmeye başladılar. Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Linkedin ve TikTok firmaların en çok rağbet gösterdiği platformlar arasındadır.
E-ticaret siteleri, ürünlerini sosyal medya üzerinden potansiyel müşterilere ulaştırarak, satış rakamlarını artırabilir. Bu konuda, oluşturulan içerikler sayesinde organik bir şekilde satış rakamlarını artırabileceği gibi reklam kampanyaları düzenleyerek anında etki görebilirler.
Rakiplerin sosyal medya üzerindeki paylaşımları, takipçi sayıları, etkileşim oranları ve diğer detaylar incelerek doğru strateji geliştirilmesi konusunda bilgi verebilir.
Rakiplerinizin büyüme stratejisini anlayın
Rakiplerin uzun vadeli stratejilerini inceleyerek kendi hedefleriniz ile kıyaslayabilirsiniz. Rakiplerin marka konumlandırmasını göz önüne alarak kendiniz için oluşan fırsatları tespit edebilirsiniz.
Bülten haberler, yayınlar, halkla ilişkiler ve yatırımcı ilişkileri üzerinden verilen mesajlar sayesinde firmanın geleceğini analiz ederek, kendi işletmenizin pozisyonunu ona göre alabilirsiniz.
Bazı e-ticaret firmalarının fiyat rekabetinde olması bazılarının müşteri deneyiminde fark yaratması, bazısının ise aynı günde teslimi mümkün kılan kargo hizmeti sunması ana hedefler arasında olabilir.
Markanın sosyal medyada elde ettiği takipçi ve etkileşim sayıları ile birlikte hangi ölçekte bir şirket olduğunu görebilirsiniz. Kendi markanızın büyüme stratejisi için hedefler oluşturabilir ve büyüme hedeflerine ulaşmak için planlama yapabilirsiniz.
● SEO çalışmaları,
● Ücretli reklamlar için bütçe (arama motoru, görüntülü reklamlar, video reklamlar, sosyal medya reklamları vb.),
● Sosyal medya içerikleri ile organik trafik oluşturma,
● Websitesi üzerinde oluşturulan blog içerikleri ile organik trafik oluşturma,
● Uygulamalar, dijital mecralar ve dergiler üzerinden oluşturulan reklamlar,
● Kampanyalar,
● Sadakat programları,
● Pazar yerlerinde mağaza açma,
● Ve dahası büyümeniz için yapılması gerekenler arasındadır.
Bir rakip SWOT analizi yapın
SWOT analizi birçok alanda olduğu gibi e-ticaret rakip analizi konusunda da etkili yöntemlerden biridir.
SWOT analizi sayesinde, rakiplerin güçlü ve zayıf yönlerini tespit edebilirsiniz. Bu bilgiler ışığında fırsatlar ve tehditler çok daha net bir şekilde karşınıza çıkar.
Rakip SWOT analizinde nelere bakılmalı?
● Güçlü Yönler: Rakip e-ticaret sitelerinin hangi konularda güç olduğunu belirleyin.
● Zayıf yönler: Rakiplerin düşük performans gösterdiği ve eleştirildiği noktaları belirleyin.
● Fırsatlar: Rakiplerin var olmadığı ya da kötü performans gösterdiği boşlukları ifade eder.
● Tehditler: Rakiplerde bulunan ve sizin e-ticaret başarınızı tehdit eden konuları ifade eder.
Hızlı nakliye seçeneği, rekabetçi fiyat, daha cazip ödeme yöntemleri teklif ederek, yeniden hedefleme sayesinde satışlarınızı artırabilirsiniz. Güçlü yönlerinizi ön plana çıkararak potansiyel müşterilerinizi ikna edebilirsiniz.
Rakiplerinizin blog yazılarına önem vermediğini tespit ederek, e-ticaret sitesi üzerinde blog açabilir ve çok sayıda kaliteli içerik ile destekleyebilirsiniz. Bu sayede, onların zayıf yönleri sizin için fırsat oluşturacaktır. Alacağınız organik trafik sayesinde satışlarınızı artırabilir ve reklam maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.
Son yıllarda “online öde mağazadan teslim al” seçeneğinin çok fazla kullanıldığını görüyoruz. Gel al metodu ile oluşan akımlar sayesinde, kullanıcılar daha uygun fiyatlarla ürün almış oluyorlar. Satıcılar ise hem kargo ve operasyon masrafından kurtuluyor hem de müşteri ile direkt olarak tanışma şansı elde ediyor. Fiziksel mağazayı da canlandıran bir konuda olduğunu söylemek lazım. Bunun yanı sıra, satın aldıkları ürünü teslim almaya gelen müşteriler mağazadan ekstra ürün alabiliyor. Bu da satış rakamlarının artmasını sağlıyor.
Arama sonuçlarında hızlı bir şekilde yükselen ve sizin önünüze geçen bir rakip, organik trafiğiniz için direkt bir tehdit kaynağıdır. Bu gibi durumlarda, içerikler ve SEO çalışmaları ile yerinizi geri almalı hatta daha üst sıralara çıkmalısınız.
Bir rakip analiz modeli oluşturun
Excel ya da diğer araçlar sayesinde bir rakip analiz modeli oluşturabilirsiniz. Bu sayede, oluşan resmi çok daha sağlıklı bir şekilde görebileceğiniz gibi takibi de çok daha kolay olacaktır.
Rakip analiz modeli oluşturmanın bir diğer avantajı da farklı rakiplerin analizinde ortak şablon görevi görmesidir. İşlerin devri ya da diğer çalışma arkadaşlarına anlatımı da çok daha sistemli bir şekilde yapılmış olur.
Grafikler sayesinde, performansların, pazar trendlerinin, fırsatların ve tehditlerin daha açık bir şekilde gösterilir. Ayrıca sosyal medya pazarlama stratejileri için de grafikler kullanılarak takibi daha kolay hale gelebilir.
Rekabet Analizi Değerlendirmesi
Rakip analizi, her e-ticaret sitesinin yapması gereken bir çalışmadır. Mevcut trendleri görmek, rakiplerin durumunu tespit etmek, elde edebileceğiniz fırsatları belirlemek ve olası tehditlere karşı pozisyon almak için çok önemlidir.
Dijital dünyada geçmişin dev firmaları bir anda demode hale gelebiliyor. Rekabetin çok yüksek seviyelerde yaşandığı günümüzde, küresel firmalar dahi zorluk yaşıyor.
Ülkemizde Gittigidiyor markasının adım adım yok oluşuna tanık olduk. Trendyol, Hepsiburada ve n11 gibi firmalar karşısında daha fazla rekabet edemeyen firma, kullanıcılarına veda etti.
Gittigidiyor da kuşkusuz düzenli olarak rekabet analizi yapıyordu. Demek ki rakip analizi yapmak tek başına yeterli bir aksiyon değil. Mevcut pozisyonunuza güvenmeden doğru stratejileri uygulamak ve rakiplerin durumunu takip etmenin önemini Gittigidiyor örneğinde tekrar görmüş olduk.
Bunun yanı sıra, geçmişin küçük ölçekli firmaları ivmeli bir şekilde yükselmeye başladığını da görüyoruz. Dijital dünyanın acımasızlığı kadar başarılı firmaları hızlı bir şekilde büyütmesi de dikkate alınmalıdır. Fırsatların hızlı bir şekilde yanıt bulduğu çevrimiçi satış dünyası, bu açıdan büyük bir potansiyeli de beraberinde getiriyor.
Gezgin Ajans hizmetlerinden yararlanarak hedeflerinize daha hızlı ve kalıcı bir şekilde ilerleyebilirsiniz. Verdiğimiz hizmetler hakkında detaylı bilgi almak için iletişim bilgilerimiz üzerinden bize ulaşabilirsiniz.