Dijital ortamda arama motoru devi Google kullanıcılara fayda sağlayacak işlevsel projeleri sunmaya devam ediyor. Arama motoru, harita, mail al yapısı, domain, doküman, yapay zeka gibi bir çok projeye imza atmakta. Bunlarla beraber pandemi dönemiyle online çalışmaların yaygınlaşmasıyla görüntülü toplantı uygulamaları popüler oldu.
Google’ın kendi bünyesinde yapmış olduğu Hangouts Meet ve Hangouts Chat, 2020 Nisan ayında Google Meet ve Google Chat olarak yeniden isimlendirilmiştir. Klasik Hangouts kullanıcılarını yeni Meet ve Chat ürünlerini taşıyacağını 2019’da duyurmuştu. Herkese kurumsal seviyede online video konferans görüşmesi imkanı sunmak için 2020 Mayıs ayında Google Meet‘in ücretsiz sürümünü tanıttı.
Google Meet, online toplantı yapacaklar için herhangi bir aracı uygulama indirmeden tarayıcı üzerinden görüntülü görüşme, konuşma ve ekran paylaşımı imkanı sunmakta.
Hızlı Toplantı Oluşturma: https://meet.google.com/
Google Meet Güvenli mi?
Evet. Meet, verilerinizin ve kişisel bilgilerinizin güvenliğini sağlamak için Google Cloud’un güvenli tasarımlı (secure-by-design) altyapısından faydalanır. Gizlilik taahhütlerimiz, kötüye kullanımla mücadele önlemlerimiz ve veri koruma politikamız hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Görüşmeye dışarıdan katılımcılar da katılabilir mi?
Kesinlikle evet. Google Meet’in ücretsiz sürümünde toplantıya katılmak için tüm katılımcıların Google Hesabıyla oturum açması gerekir. Kurumsal veya kişisel e-posta adresinizle bir Google Hesabı oluşturabilirsiniz.
Google Workspace kullanıcıları toplantı oluşturduktan sonra, Google Hesabı olmayanlar da dahil olmak üzere herkesi toplantıya davet edebilir. Bunun için bağlantıyı veya toplantı kimliğini bütün katılımcılarla paylaşmanız yeterli.
Google Meet Ücretli mi?
Google Hesabı olan herkes ücretsiz olarak görüntülü toplantı oluşturabilir, 100 kişiye kadar katılımcı davet edebilir ve her oturumda 60 dakikaya kadar görüşme yapabilir.
Uluslararası arama, toplantı kaydetme, canlı yayın ve yönetici ayarları gibi ek özellikler için planlar ve fiyatlandırma bölümüne göz atın.
Pingback:Y.M.Y.L. Nedir: Kritik İçerikler için SEO Stratejileri - Gezgin Ajans A.Ş. ®